Henkilökunta

Mari Palmu

Palmun Ratsutallin yrittäjällä, Marilla (synt.1984) on vastuualueenaan yrityksen kaikki toiminta ja kehitys, hevosten täysihoito, tallin tuntitoiminta, leirit, sähköpostiliikenne, laskutus ja kirjanpito.

Marilla on kokemusta päivittäisestä tuntien pidosta jo vuodesta - 98, jolloin maksoi 14-vuotiaana ensimmäisen ponin (Semlon) oston ja kaikki ylläpitokulut kotipihan tallissa pitämällä ponilla tunteja ja leirejä. Tästä alkaen hevosia ja kokemusta on kertynyt lisää vuosi vuodelta. Ratsastusharrastusta Marilla takana jo yli 20 vuotta, kokemusta kilpailemisesta seura - ja aluetasolla yli 15 vuotta. Oma hevosalan yritys T:mi KK Vire (y-tunnus 2114675-4) on toiminut vuodesta 2007 (toimialana hevosten täysihoito, ratsastustunnit ja leirit, hevostila lomitukset ja koirien hoito). Oma hevostila, Maatalousyhtymä Mosabackantie 47 (2263524-2) on ollut Marin vuodesta 2009. Koulutus mm. ylioppilas 2004, yrittäjän verkkokurssit 2007, SRL.n I-tason valmentajakoulutus (2011-2012), ratsastuksen ohjaaja (Ypäjä 2016), EA1, EA2. Vuonna 2013-2014 Mari on osallistunut kenttäratsastuksen aluevalmennuksiin (valmentajana Minna Leppälä) ja käynyt EASEL HT perustason koulutuksen, josta lisätietoja: http://www.easeltraining.fi/koulutusohjelmat/easel_horsetraining


Meri-Tuuli Mustonen

Meri-Tuuli Mustonen, eli Memma on tehnyt kansainvälistä uraa hevostenkouluttajana ympäri maailmaa jo kymmenen vuoden ajan. Hän on mm.:

-Sisään ratsastanut ja ratsuttanut nuoria hevosia Namibiassa.
-Kesyttänyt ja opettanut karjan ajoon vapaudessa villeinä kasvaneita hevosia Etelä-Afrikassa. 
-Työskennellyt Australiassa isolla valmennustallilla laukkahevosten parissa, sekä yli 100 hevosen puoliveri-siittolassa kesyttäen, kouluttaen ja ratsuttaen nuoria hevosia.
-kouluttanut hyvin alkukantaisia ja harvinaisia thai-poneja rasuiksi Thaimaassa. 
-hankkinut 4-vuotiaan andalusialais-orin Flamante villinä ja käsittelemättömänä Espanjassa, kesyttänyt hevosen, tuonut sen Suomeen, kouluttanut ja myynyt 5-vuotiaana helppo-A tasoisena ratsuna uuteen kotiin.
 
Memma on totuttanut ratsastajaan ja sisäänratsastanut lukuisia hevosia ja poneja. Lisäksi hän on uudelleen kouluttanut useita ongelmallisesti käyttäytyneitä hevosia. Järjestelmällisillä koulutusmenetelmillään hän on lyhyessä ajassa saanut niistäkin rentoja luotettavia ratsuja. Koulutuksessa hän painottaa hevosen oikeanlaisen mielentilan saavuttamista ja säilyttämistä, sekä biomekaanisesti oikeaoppista liikkumista. Kouluratsastuksessa hän on kouluttanut liikkeitä piaffiin, passageen ja sarjavaihtoihin asti.
 
Memma työskentelee Palmun ratsutallilla ajoittain hevosia kouluttaen sekä lisäksi toimii Marin ja Jallen lomittajana.

Memma on suorittanut ratsastuksenohjaajan tutkintoon valmistavan koulutuksen 2006-2007, Eläintenkouluttajan tutkinnon 2013 ja Maatalouslomittajan tutkinnon 2013, sekä ensiapukoulutuksen. Toimittanut hevosen koulutuksesta kertovaa sarjaa Hevosenomistaja-lehteen vuosina 2011, 2012 ja 2013. Omaa 10 vuoden työkokemuksen hevosalalta ratsastuksenohjaajana, tallimestarina, lomittajana ja ratsuttajana/ hevostenkouluttajana. Yrittäjänä vuodesta 2009. Kaikkien aikojen suurin hevosrakkaus on ollut kaunis ja isoliikkeinen pv-ruuna Dali, jolle hän koulutti kouluratsastusliikkeet aina piaffia, passage, laukkapiruetteja ja sarjavaihtoja myöten. 

 


Jarkko "Jalle" Kulmala

Marin mies Jalle on kitaransoitonopettaja ja muusikko. Hän myös toimii leirikokkina sekä tekee rakennus-ja korjaushommia. 

Jalle alkoi soittaa kitaraa vuonna 1988, 13-vuotiaana. Jo tuolloin kitaran soitosta tuli hänen intohimonsa. Lukioaikaan Jalle kävi vuoden ajan opiskelemassa kitaransoittoa Kirkkonummen musiikkiopistossa, ja lukion jälkeen hän jatkoi Oulunkylän Pop/Jazz konservatoriossa. Nuoruusvuosinaan Jallella oli myös useita bändejä (joista yksi toimii vieläkin) ja he harjoittelivat ja keikkailivat ahkerasti. Vuodesta 1997 Jalle on toiminut myös studiomuusikkona. Vuonna 1999 hän oli mukana perustamassa Masalan Elävänmusiikin Unionia eli Melu Ry:tä, joka on järjestänyt joka kesäiset festivaalit vuodesta 2000 alkaen sekä erilaisia konserttitapahtumia. Myös bändileirit nuorille ovat tulleet ohjelmaan viime vuosina. Hänellä on oppilaina parikymmentä nuorta kitaristia, joiden lisäksi Jalle säveltää ja käy studiolla tekemässä levyä.


Emma Ämmälä

 Emma pitää oman toiminimen kautta tunteja ratsastuskoulussamme sunnuntaista perjantaihin. Emma on valmistunut ratsastuksenohjaaja (2014 Ypäjä) ja SRL:n valmentaja II koulutuksen käynyt lajivalmentaja (kouluratsastus). Lisäksi Emma on suorittanut ratsastuksenopettajan ammattitutkinnon opintoja. Emma on käynyt myös EA1 ja EA2 koulutukset ja päivityksen.

Ratsastusharrastus alkoi 7-vuotiaana Emman ihastuessa perhetutun isoon mustaan hevoseen. Jo yläasteikäisenä Emman tulevaisuuden ammatinvalinta on ollut täysin selvä, ratsastuksenopettaja! Kilpailemisen Emma on aloittanut yläasteikäisenä ratsastuskoulun hevosilla koulu- ja esteratsastuksessa. Oma hevonen Emmalla on ollut lukiosta lähtien, jolloin valmentautumisesta tuli arkipäivää. Emman arkeen kuuluu oman hevosen kanssa säännöllinen valmentautuminen ja kilpaileminen koulu- ja esteratsastuksessa sekä oman 2015 syntyneen varsan kanssa työskentely.

 

Lisätietoja Emmasta löytyy hänen facebook-sivuiltaan

https://www.facebook.com/tmiemmaammala/?pnref=lhc

 

 


Marjo Lehtinen


Sini Först

Hevosenhoitajamme ahkeroi hevosten hoidon parissa aamusta iltaan ja viikonloppuisinkin työvuorojensa mukaan, sekä ovat myös arki-iltaisin ratsastuskouluasiakkaidemme apuna hevosten huollossa. Sinin valmistui 3-vuotisesta oppisopimuskoulutuksesta hevosenhoitajaksi syksyllä 2016, hän on suorittanut koko opintonsa Palmun Ratsutallilla ahkerasti hevosten hyvinvoinnista huolehtien. Kuvassa Sini hevosensa Vallatu kanssa.