Henkilökunta

Mari Palmu

Palmun Ratsutallin yrittäjällä, Marilla (synt.1984) on vastuualueenaan yrityksen kaikki toiminta ja kehitys, hevosten täysihoito, tallin tuntitoiminta, leirit, sähköpostiliikenne, laskutus ja kirjanpito.

Marilla on kokemusta päivittäisestä tuntien pidosta jo vuodesta - 98, jolloin maksoi 14-vuotiaana ensimmäisen ponin (Semlon) oston ja kaikki ylläpitokulut kotipihan tallissa pitämällä ponilla tunteja ja leirejä. Tästä alkaen hevosia ja kokemusta on kertynyt lisää vuosi vuodelta. Ratsastusharrastusta Marilla takana jo lähemmäs 30 vuotta, kokemusta kilpailemisesta seura - ja aluetasolla yli 20 vuotta. Oma hevosalan yritys T:mi KK Vire (y-tunnus 2114675-4) on toiminut vuodesta 2007 (toimialana hevosten täysihoito, ratsastustunnit ja leirit, hevostila lomitukset ja koirien hoito). Oma hevostila, Maatalousyhtymä Mosabackantie 47 (2263524-2) on ollut Marin vuodesta 2009. Koulutus mm. ylioppilas 2004, yrittäjän verkkokurssit 2007, SRL.n I-tason valmentajakoulutus (2011-2012), ratsastuksen ohjaaja (Ypäjä 2016), EA1, EA2. Vuonna 2013-2014 Mari on osallistunut kenttäratsastuksen aluevalmennuksiin (valmentajana Minna Leppälä) ja käynyt EASEL HT perustason koulutuksen, josta lisätietoja: http://www.easeltraining.fi/koulutusohjelmat/easel_horsetraining


Marius Palmu

Marin&Jallen poika Marius, opiskelee maanrakennusalaa ja auttaa päivittäin tilan hommissa, mieluiten Kramer-pienkuormaajamme ratissa siirtäen paaleja ja kärräten lantaa yms.


Jarkko "Jalle" Kulmala

Marin mies Jalle on kitaransoitonopettaja ja muusikko, sekä potkunyrkkeily valmentaja. Hän myös toimii leirikokkina sekä tekee rakennus-ja korjaushommia. 

Jalle alkoi soittaa kitaraa vuonna 1988, 13-vuotiaana. Jo tuolloin kitaran soitosta tuli hänen intohimonsa. Lukioaikaan Jalle kävi vuoden ajan opiskelemassa kitaransoittoa Kirkkonummen musiikkiopistossa, ja lukion jälkeen hän jatkoi Oulunkylän Pop/Jazz konservatoriossa. Nuoruusvuosinaan Jallella oli myös useita bändejä (joista yksi toimii vieläkin) ja he harjoittelivat ja keikkailivat ahkerasti. Vuodesta 1997 Jalle on toiminut myös studiomuusikkona. Vuonna 1999 hän oli mukana perustamassa Masalan Elävänmusiikin Unionia eli Melu Ry:tä, joka on järjestänyt joka kesäiset festivaalit vuodesta 2000 alkaen sekä erilaisia konserttitapahtumia. Myös bändileirit nuorille ovat tulleet ohjelmaan viime vuosina. Hänellä on oppilaina parikymmentä nuorta kitaristia, joiden lisäksi Jalle säveltää ja käy studiolla tekemässä levyä.


Linnea Niemi

Linnea on valmistunut Ypäjältä ratsastuksen ohjaajaksi keväällä 2022. Hän opettaa  vakkaritunneilla, sekä vastaa kesäleirien tunneista ja sujuvuudesta jo vuosien kokemuksella. Linnea on ratsastanut ja työskennellyt Palmulla monipuolisesti vuodesta 2015 asti.


Amalia Makkonen

Ama on ratsastanut Palmulla jo ennen kun siirryimme vuonna 2009 Kylmälään... Hän on opiskellut hevosharrasteohjaajaksi Salpauksessa sekä valmistunut ratsastuksen ohjaajaksi Ypäjältä syksyllä 2021. Ama tekee rutiinilla niin aamu- kuin iltatalleja sekä auttaa ystävällisesti asiakkaita hevosten hoidossa, ponikerhoissa ja pitää myös tunteja.


Meri-Tuuli Mustonen

Meri-Tuuli Mustonen, eli Memma on tehnyt kansainvälistä uraa hevostenkouluttajana ympäri maailmaa jo kymmenen vuoden ajan. Hän on mm.:

-Sisään ratsastanut ja ratsuttanut nuoria hevosia Namibiassa.
-Kesyttänyt ja opettanut karjan ajoon vapaudessa villeinä kasvaneita hevosia Etelä-Afrikassa. 
-Työskennellyt Australiassa isolla valmennustallilla laukkahevosten parissa, sekä yli 100 hevosen puoliveri-siittolassa kesyttäen, kouluttaen ja ratsuttaen nuoria hevosia.
-kouluttanut hyvin alkukantaisia ja harvinaisia thai-poneja rasuiksi Thaimaassa. 
-hankkinut 4-vuotiaan andalusialais-orin Flamante villinä ja käsittelemättömänä Espanjassa, kesyttänyt hevosen, tuonut sen Suomeen, kouluttanut ja myynyt 5-vuotiaana helppo-A tasoisena ratsuna uuteen kotiin.
 
Memma on totuttanut ratsastajaan ja sisäänratsastanut lukuisia hevosia ja poneja. Lisäksi hän on uudelleen kouluttanut useita ongelmallisesti käyttäytyneitä hevosia. Järjestelmällisillä koulutusmenetelmillään hän on lyhyessä ajassa saanut niistäkin rentoja luotettavia ratsuja. Koulutuksessa hän painottaa hevosen oikeanlaisen mielentilan saavuttamista ja säilyttämistä, sekä biomekaanisesti oikeaoppista liikkumista. Kouluratsastuksessa hän on kouluttanut liikkeitä piaffiin, passageen ja sarjavaihtoihin asti.
 
Memma työskentelee Palmun ratsutallilla ajoittain hevosia kouluttaen sekä lisäksi toimii Marin ja Jallen lomittajana.

Memma on suorittanut ratsastuksenohjaajan tutkintoon valmistavan koulutuksen 2006-2007, Eläintenkouluttajan tutkinnon 2013 ja Maatalouslomittajan tutkinnon 2013, sekä ensiapukoulutuksen. Toimittanut hevosen koulutuksesta kertovaa sarjaa Hevosenomistaja-lehteen vuosina 2011, 2012 ja 2013. Omaa 10 vuoden työkokemuksen hevosalalta ratsastuksenohjaajana, tallimestarina, lomittajana ja ratsuttajana/ hevostenkouluttajana. Yrittäjänä vuodesta 2009. Kaikkien aikojen suurin hevosrakkaus on ollut kaunis ja isoliikkeinen pv-ruuna Dali, jolle hän koulutti kouluratsastusliikkeet aina piaffia, passage, laukkapiruetteja ja sarjavaihtoja myöten. 

Memman omat kotisivut:

https://hevoskouluttaja.weebly.com/