08.05.2014 08:50

KESÄ 2014 ja SYYSKAUSI 2014 INFOA!

Oman tallin kilpailut järjestetään tänävuonna 2. leirin leirikilpailujen yhteydessä. To 12.6 on kouluratsastuskilpailut klo.16 alkaen ja pe 13.6. estekisat klo.14 alkaen !

Leiriläisille hevosenvuokra ja lähtömaksut sisältyvät leirihintaan, muille lähtömaksu 10e ja hevosenvuokra 10e. Kilpailun maksamiseen voi myös käyttää rästitunnin tai ko. viikon oman viikkotuntinsa. Verryttelyaika ennen omaa starttia on n.20min.
Luokat :
- Hevoshullu kouluratsastuksen taitokisa (http://www.ratsastus.fi/instancedata/prime_product_julkaisu/ratsastajainliitto/embeds/ratsastajainliittowwwstructure/36069_Kouluratsastuksen_taitokisan_rata_taso_1_-helppo.pdf) , ponikerholaisille ja lapsille, taluttaja sallittu
- C - merkki , leiriläisille ja tuntilaisille
- B - merkki , valmennusryhmäläisille ja haastetta kaipaaville
Esteet :
ristikko, 50cm, 70cm
Ilmoittautumiset Marille 6.6.2014 mennessä hevostoiveineen!

Seuraavat Saara Auvisen istuntakurssit 25.5., 15.6., 2.7., 3.7., 16.7.2014, tuntien yhteydessä mahdollista järjestää myös teoriaa / jumppaa, tiedustelut ja ilmoittautumiset joko Marille tai Saaralle.

Kesäleireillä on vielä joitakin paikkoja vapaana, varsinkin loppukesän valmennusleirille (nro.8) ja viimeiselle alkeiseirille (nro.10) mahtuisi vielä hyvin mukaan. Leirinro 9 (28.7-1.8) on kokonaan peruutettu ja osa hevosista lomailee silloin.

Heinäkuussa ei ole vakkaritunteja, mutta ohjelmassa kesällä:

* Kaisan 1,5h estetehotunteja (hinta 2-4hlö:n pienryhmässä) 35e/kerta. Istunta/koulutunnit pienryhmässä 1h 30e.

* KYSY MYÖS Marin maastakäsittelytunteja (juoksutusta, ohjasajoa, hevosten temppukoulutusta yms), irtotunteja (koulu+este) 30e/h, kisatreeniä&reissuja, 2h-> maastovaelluksia, TOIVEIDEN MUKAAN !

* 2.-3.8 AIKUISTEN monipuolinen TEHOVIIKONLOPPULEIRI, ohjemassa hevosten maastakäsittelyä, 2x koulutunti, 1xpuomi/kavallettitunti, 1xn.2h maasto, vapaa-ajalla voi puuhailla itsenäisesti hevosten kanssa, saunoa, rentoutua, tai vaikka sitten hyppiä trampoliinilla, vikeltää, ajaa ponilla... Hinta 150e, yöksi ei ole pakko jäädä, mutta hinta sis majoituksen, ruokailut (2xluonas,aamu-ja iltapalan, la päivällinen), ohjelman.
Ilmoittautuneet:


* KAISAN ESTETEHOKURSSI 28.7-1.8.2014
Klo.16-18, päivittäin 1,5h ratsastusta + teoriaa, kurssi alkaa puomeista ja päättyy radan ratsastamiseen.
Hinta: 200e, mahdollista on myös osallistua vain osalle tunneista (40e/pvä), omalla hevosella 25e/pvä (125e/koko leiri)


SYYSKAUSI 2014 & KEVÄTKAUSI 2015 :

Syyskausi alkaa tänävuonna 4.8.2014 ja päättyy 18.1.2015, viikoilla 52 ja 1 ei ole tunteja. Yhteensä syyskausi on 22 tuntia.

Kevätkausi 2014 alkaa viikolla 4, 19.1.2015 ja päättyy 21.6.2014. Kevätkausi yhteensä 22 tuntia.

Varatessasi 1.7.2014 mennessä kerralla kokovuoden (syys + kevätkausi) yht. 44 tuntia (maksu 1-4 erässä), saat alennusta hinnastosta 10%, eli tunnit samaan ERITTÄIN edulliseen hintaan kuin aijemminkin (alennuksella ryhmätunti 21,6e, pienryhmä 25,2e)!

Ponikerho 25e/kerta, tai kausikortti 400e, ponikerho alkaa kun koulut alkaa ja syyskauden viimeinen kerta on viikolla 51. Kevätkausi alkaa ponikerhossa viikolla 2 ja jatkuu kesäloman alkuun.

Tunnit järjestetään myös syys-, hiihto- ja pääsiäislomilla yms pyhäpäivinä normaaliin aikaa. Jos et pääse tunnillesi voit rästiä sen sopivana ajankohtana.


Innostuisiko muuten kukaan tälläisestä "mahtavasta" projektista, jota kehittelimme eräs ilta eli:
PALMUN RATSUTALLIN KIMPPARAVURI! Ostetaan n.2v. hyväsukuinen ja rakenteinen suomenhevonen, hieno ori tai ruuna, jota ekat vuodet ravuutetaan ja sitte koulutetaan ratsusuokkiluokkiin, 5v projektin jälkeen hevonen siirtyy tuntiratsuksi. Jos saisimme kimppaan tarpeeksi porukkaa mukaan, niin olisi mahdollista päästä hevosen omistajaksi hintaan hevosen osto n.100-200e + 25-50e/kk (riippuu siis siitä paljonko saisimme kimppaan porukkaa), hinta sis. ylläpito Palmun Ratsutallilla, valmennus, vakuutukset, kisamaksut, eläinlääkärit, hieronnat, fysioterapiat jne! 5v sopimus, päivitetään nettiin hepan kaikki kuulumiset ja osaomistajat saa valmennussuunnitelman puitteissa myös osallistua hoitamiseen ja treenaamiseen (esim. kävelytys, avustajana ajo-opetuksessa jne). Omistajille retkiä yms ohjelmaa, ketkä mukana? Suunnitellaan lisää! Syksyllä varsahuutokauppaan! Anna tukesi SUOMENHEVOSELLE ! Hevosen omistamista riskittömästi :)
Lisätietoja kimppahevosesta esim. http://www.shkl.net/omistaminen/yhteisomistussopimus/


Ja vielä loppuun extratunteja haluaville "täsmäkursseja" monipuolisista aihealueista:

Hinta 70e/kurssi sis. 2 x 1,5h ratsastusta tehokkasti 2-4hlö:n ryhmissä!

Onko jokin harjoitus jäänyt vaivaamaan mieltäsi? Et ehkä päässyt mukaan kun aihetta käsiteltiin vakkaritunnillasi? Tai olet vain kiinnostunut oppimaan uutta? Nyt on mahdollista päästä syventämään ratsastustaitoja perehtymällä syvällisemmin (3h) kulloiseenkin aiheeseen.

Eteenpäin ajavat avut & aktiiviisuus - miten "kone" käynnistyy ja mistä lisää energiaa?

Puolipidätteet & tempovaihtelut

Asetus, taivutus...

"Sisäpohkeesta ulko-ohjaan" myötääminen ja peräänanto

Laukan nostot, istunta laukassa, laukan ylläpitäminen, laukan työstäminen

Kuviot: ympyrät ja voltit, kiemuraurat, lävistäjät ja halkaisijat - miten ne menikään?

Etu- ja takaosan käännökset

Pohkeenväistöt

Taivutusväistöt - eli ne avot ja sulut...

Istunta rääkki - hevosten parhaaksi

Esteistunta, kevytistunta, puomit ja kavalletit

Estealkeet

Jumppasarjat (taitojen puitteessa mahdollisuus päästä hyppäämään myös isompia esteitä)

HUOM! Seuraavilla erikoiskursseilla vain osa kurssiajasta on ratsastusta:

Suhteen luominen hevoseen maastakäsin

Vikellys

Hevosten naksutinkoulutus

Ratsastus ilman satulaa ja suitsia (tai kuolaimettomilla suitsilla)

Valitse aiheesi ja sovi tuntiaikasi maripalmu@palmunratsutalli.fi , p.050-3010610