07.01.2020 16:24

Kevätkausi uutisia!

Hei kaikki Palmulaiset ja iloista uuttavuotta 2020! Toivottavasti jaksatte lukea, vaikka teksti on pitkä - kevätkautemme sisältää UUSIA TUULIA!

Haluamme nostaa asiakaspalvelumme, tallin siisteyden ja hevosten sekä palkattujen hevostenhoitajiemme hyvinvoinnin aivan uudelle tasolle vuonna 2020!

Palmun Ratsutallin erittäin asiakasystävällisissä hinnoissa on ollut jo pidemmän aikaa korotuspaineita (kaikkihan tunnetusti kallistuu kokoajan). Olemme kehitysriihemme kanssa (työntekijät ja muutamat asiakkaat) keksinyt innovatiivisen, kaikkia palvelevan ratkaisun tähän, missä hintoja sitten ei edes tarvitse nostaa, vaikka toiminnan kehittämisestä hyötyy niin asiakkaamme, hevosemme kuin työntekijämmekin! Vinkkiä alkusysäykseen saimme Ruotsin mallista, josta voin halukkaille kertoa tarkemmin lisää.

Lähdemme muokkaamaan ratsastuskouluamme kokonaisvaltaiseksi hevosharrastuskouluksi, missä ratsastajat pääsevät ratsastustaitojen lisäksi oppimaan myös hevosten hoidosta ja hyvinvoinnista huolehtimista, sekä niitä kuuluisia hevosmiestaitoja! Taitoja, joita esim. hevosen omistajaksi unelmoivat tarvitsevat (monet pitävät nykyään hevosiaan ns. puolihoitotalleissa tai jopa kotipihassa). Asiakkaamme saavat jatkossa henkilökuntamme ajan 100 prosenttisesti käyttöönsä. Enää ei tarvitse yksin pärjätä hevosten kanssa kaikissa tilanteissa ja varusteiden sovittamiseen (ja löytymiseen!) on jatkuva tuki, tämä kaikki lisää erityisesti lasten turvallisuutta tallissa. Jos oma ratsu sattuukin olemaan valmiina, niin tallissa ei myöskään tarvitse jatkossa jäätyä odotellessa, kun on mukavaa yhteisöllistä pikkupuuhaa, joka hyödyttää koko talliyhteisöämme. :)

Hevosemme saavat jatkossa yksilöllisempää hoitoa ja hevosenhoitajamme paremmin koulutustaan vastaavaa työtä (hevosten hoitaminen, talliympäristöstä huolehtiminen, hevosharrastajien ohjaaminen, asiakaspalvelu, varusteiden sovitus ja -huolto, sairaiden hevosten hoito ja lääkintä, kenkien irrotus ja kiinnitys, yksilöllisen ruokinnan suunnitelu erilaisille hevosille eri vuoden aikoina jne...). Tällähetkellä heidän kaikki työaikansa on mennyt lähinnä vain lannan, heinän ja vesien jatkuvaan kärräämiseen - mikä on myös fyysisesti erittäin kuormittavaa.

Aloitamme uuden sysmeemin kanssa kokeilun heti kevätkauden alkajaisiksi (kokeilu jakso kestää helmikuun loppuun). Jakson aikana haluaisin kuulla risuja ja ruusuja, jotta voimme selvittää sopiiko käytäntö toimintaamme. Tässä systeemin kulmakivet:

- kaikilla kausikorttilaisilla on vakkariratsut / omat hoitohevoset, joiden päivittäiseen hyvinvoinnista huolehtimiseen he osallistuvat ratsastuspäivinään. Tai ratsu voi tarvittaessa vaihtuakin, jolloin osallistutaan ko. päivän ratsun perushuoltoon. Tästä voi esittää toiveita, eli haluaako mielellään saman vai vaihtuvan hoidokin / ratsun.

- Hevosen huoltoon ennen / jälkeen oman tunnin varataan n.15min enemmän aikaa (/kokeneelta hevosenhoitajalta hommaan menee 5-10min).

- Tarhasta hakemisen, harjauksen ja varustamisen lisäksi oman ratsun karsina siivotaan, karsinan edusta lakaistaan ja hevosen päivittäiset heinäannokset pussitetaan ohjeiden mukaisesti ikea-kasseihin. Tarkistetaan tarvitseeko hevonen joitain yksilöllisiä rehuannoksia, jotka annetaan sille pvän viimeisen tunnin jälkeen. Kun hommat on tehty, laitetaan taululle magneetti ko. hevosen sarakkeeseen.

- Jos hevosella on samana päivänä 2 ratsastajaa, niin hommat voidaan jakaa ratsastajien kesken tai jos ensimmäinen ratsastaja on jo ehtinyt kaiken tekemään, niin toinen ratsastaja voi osallistua jonkun muun hevosen huoltoon (joka esim. on saikulla tai vasta kasvava varsa / nuori hevonen).

- Henkilökuntamme (Sini/Linnea) on apuna hommissa aina joka tunti arkisin klo. xx.10-xx.25 (klo.16-21 välillä), jolloin hommia voi tosiaan tehdä joko ennen ratsastusta tai sen jälkeen (paitsi viimeisen klo.20-21 tunnin oppilaiden olisi hyvä tulla jo ennen omaa tuntiaan). Klo. xx.25-xx.40 apua saa hevosten tarhasta hakuun, klo. xx.40-xx.00 hevosten varustamiseen tunnille ja klo. xx.00-xx.10 hevosten huoltoon tunnin jälkeen. Mitä vähemmän ratsastajat tarvitsevat apua, sen enemmän henkilökunnalla jää aikaa tallin siisteyden ylläpitämiseen, varusteiden huoltoon ja sovitukseen, hevosten hyvinvoinnin tarkkailuun, hevosmiestaitojen opettamiseen asiakkaille yms. Viikonloppujen aikataulut tarkentuu lähiaikoina. Su klo.14-17 olisi kiva löytää joitakuita kokeneempia tallilla kävijöitä / hoitajia avustamaan junnuja ja nuorempia hoitajia, kun Linnea pitää silloin tunteja.

- Lisäpalvelumaksulla (4e) henkilökuntamme myös tekevät mielellään tämän kaiken niiden asiakkaidemme puolesta, jotka haluavat sittenkin vain esim. ajankäytöllisistä syistä keskittyä pelkkään ratsastukseen ja tulla tallille vain ratsastustunnin ajaksi suoraan valmiiksi hoidetun ratsun selkään. Kun palkatut hevosenhoitajamme ovat kokoajan tallissa, niin tämä ei ole mikään ongelma.

- Viikottain olisi tarkoitus myös ottaa mukaan aina uusi teema / pieni teko, joka lisää hevosten / asiakkaiden / työntekijöiden viihtyisyyttä ja johon ko. viikolla keskitytään ja yritetään ottaa taito mukaan jatkoonkin! Kevätkauden ensimmäisen viikon teemana on TALLIN TUNNELMA. Eli yritetään saada talliin rento ja positiivinen tunnelma, unohdetaan kiire tallikäynnin ajaksi, tervehditään, kiitetään ja kehutaan toisiamme sekä ratsujamme - tässä vasta haaste itsekullekkin! Ehdotuksia viikon teemoista otetaan myös ilolla vastaan!

Toivon, että moni innostuu ja lähtee avoimin mielin kokeiluun mukaan (pakko ei toki ole). Vaikka aluksi varmasti tulee mutkia matkaan - niin yritämme parhaamme mukaan avustaa ja kannustaa toisiamme! Tallin suursiivous on la 11.1. sen myötä on tulossa tavaroille selkeät paikat ja ohjeita uuden systeemin sisäänajoon. Nähdään tallilla!